Posjetili smo imanje Etno farmu Mirnovec u Samoboru i malo je reći da smo oduševljeni ljepotom konja koje imaju na farmi. Konji su jednom riječju manekeni. Ponosno uzdignute glave, fino podšišani sa sjajnom dlakom, a i uvjeti u kojima žive su najbolji koje smo do sada u hrvatskoj imali prilike vidjeti.

Farma je jako lijepo uređena. Najbolje od svega je što ju možete posjetiti i tijekom tjedna dok su druga obiteljska izletišta uglavnom otvorena samo vikendom. Ovdje restoran radi od utorka do nedjelje. Preko tjedna od 11 do 18h, a vikendom od 9 do 21h. Provjerite radno vrijeme svakako prije nego što krenete da se nešto ne bi promijenilo. Vikendom su potrebne rezervacije.

Svaki kutak farme je uređen. Tu su stare kuće obnovljene i preuređene u prave ljepotice, ogromna livada, sve je puno cvijeća i sitnih detalja.

Restoran ima malo jače cijene i ne preveliki izbor jela, ali je ambijent stvarno divota. Nismo jeli pa ne možemo komentirati hranu, ali po tuđim tanjurima koje smo imali priliku vidjeti, hrana je u stilu zagorskog finjaka.

Imanje je dosta veliko i kad kažem da je svaki kutak uređen, onda mislim i na jezerce gdje plivaju patkice oko kojeg se može napraviti džir, i na kućicu s prepariranim životinjama, na dječji parkić koji možete koristiti ukoliko ste gost restorana i još puno simpatičnih bačvica s cvijećem i kućica iz davnina.

Osim konja, tu su i vjeverica, zečeki, patkice i kornjače, poniji. Proveli smo ovdje skoro 2 sata obilazeći farmu. Kad se nadoda neki ručak i malo zabave na livadi, komotno možete ovdje biti cijeli dan.

Možete unaprijed dogovoriti šetnju na konju čak i ako ste amater ili nikada niste jahali. Tu se održava i škola jahanja pa se zainteresirani mogu javiti na broj +385992818046

Samo 23 minute od Zagreba, a takva idila. Hoćete ju posjetiti?

Možda će vas još zanimati: