Smještaj na putovanju s djecom nije lako odabrati. Pogotovo kada se u obzir uzmu svi čimbenici kao lokacija, cijena, kategorija i drugo. Evo nekoliko kratkih savjeta koji će vam pomoći oko odabira vrste smještaja te njihove prednosti i nedostaci kada su u pitanju djeca.

HOTELI

Hoteli imaju svoje prednosti i nedostatke. Prednost su definitivno obroci koji su vam uključeni u pansion i pospremanje sobe (svi znamo kako dječja igra može završiti). Hotelsko osoblje vam uvijek stoji na raspolaganju. Tu su i posebni “rekviziti” za djecu kao što su dječji krevetići, sjedalice u restoranu, dječja hrana i drugo.

Ako ste više za klasičan obiteljski odmor, birajte family hotele. Takvi hoteli imaju puno sadržaja za djecu kao što su igraonice, tete čuvalice, dnevne i večernje animacije, parkove, obroke posebno napravljene za djecu, dječje bazene…

Ako ste više tip za mirniji odmor, nemojte birati family hotele. No, pritom ponesite dovoljno igračaka koje će djeci koristiti u situacijama kada im je dosadno.

Negativna strana hotela je što imate samo hotelsku sobu. Drugim riječima, nemate kuhinju gdje biste mogli pripremiti obroke kada djeci to odgovara. Ono što možete je osigurati grickalice i nešto voća u sobi da imate pri ruci kada “zagusti”.

APARTMANI

Apartmane birajte ako putujete s malim bebama. Nema puno hotela koji mogu pripremiti dječje kašice ukoliko beba još ne jede svu hranu. Tako da u apartmanu ipak imate kuhinju u kojoj možete pripremiti baby obrok. Naravno, nemojte zaboraviti mikser. Iako je često slučaj da u apartmanu imate posteljinu i ručnike, ipak se o tome raspitajte prije nego krenete na put.

APARTHOTELI

Ovo je možda najbolja opcija za smještaj na putovanju s djecom, pogotovo s manjom djecom. U ovom slučaju ste u hotelu u kojem se najčešće pripremaju i obroci, a također imate i mini kuhinju u kojoj možete sami pripremiti obrok. Ovdje neće nedostajati niti hotelskih sadržaja (bazeni, igraonice…) tako da je po nama ovo pun pogodak.

Možda će vas još zanimati:

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *